Фонд Держмайна виставив на продаж підприємство колишньої дружини колаборанта Сальдо

3 недели назад 0

​Фонд державного майна України оголосив про продаж каменеобробного підприємства «Каштан», яке раніше належало колишній дружині херсонського колаборанта  Володимира Сальдо .

За  ФДМУ, на продаж виставлено 99,8612% акцій підприємства (37 мільйонів акцій), що становить основну частину статутного капіталу компанії в розмірі 370 тисяч гривень.

Основна діяльність підприємства пов'язана з видобутком декоративного й будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. З 2021 року до першого півріччя 2024 року компанія реалізувала продукцію на 6 мільйонів гривень, без експорту. Підприємство також має чинний до червня 2040 року дозвіл на користування надрами.

Активи "Каштану" включають чотири одиниці нерухомого майна загальною площею 94 квадратних метри у Житомирській області та земельну ділянку площею 4,9 гектара. Також у компанії є вісім зареєстрованих транспортних засобів і спеціальної техніки, а також різне обладнання.

Станом на 30 червня 2024 року компанія має прострочену кредиторську заборгованість у розмірі понад 4 мільйони гривень, з яких понад 730 тисяч гривень – заборгованість із заробітної плати. Жодних орендних договорів або об'єктів, що не підлягають приватизації, на підприємстві немає.

Серед умов продажу передбачено погашення боргів із заробітної плати й перед бюджетом протягом шести місяців, а також недопущення звільнення працівників протягом цього ж періоду з ініціативи нового власника.

У вересні 2022 ро​ку "Каштан" було а​рештовано, а пізніше активи підприємства перейшли від Любові Сальдо до Віталія Сінькова, колишнього зятя родини. Після конфіскації активів Володимира Сальдо Вищим антикорупційним судом, підприємство знову було передано Любові Сальдо, але в серпні 2023 року Фонд державного майна отримав контроль над Каштаном.

Олеся Ланцман