Гауляйтерка Оксана Сінько з Василівки на Херсонщині пригрозила відправляти на підвал до окупантів усіх, хто питає, коли в селі буде вода

3 месяца назад 0

Виснажені від постійної відсутності водопостачання в своєму селі мешканці Василівки Любимівської громади Каховського району на лівобережній Херсонщині вирішили запитати у представників місцевої окупаційної влади: коли буде вода? У відповідь їм пригрозили відправкою на підвал до російських окупантів і розправою.

Про це повідомляє .

Більше місяця без води залишаються мешканці села Василівка, розташованого на узбережжі колишнього Каховського водосховища на окупованій частині Херсонщини. З питанням – коли відновиться водопостачання – люди звернулися до місцевої окупаційної влади. У відповідь вони почули погрози розправою.

За інформацією ЦЖР, відсутність води в селі пов’язана з тим, що більше місяця тут відсутня електроенергія. Російські військові підключають до наявної у Василівці свердловини генератор і качають води рівно стільки, скільки їм потрібно. Трохи води зі свердловини потрапляє до водоводу, але дуже мало: потреби цивільних мешканців села окупантів узагалі не хвилюють.

Після звернень односельців  зібрала людей і пригрозила всіх, хто буде питати про воду або хто буде «чимось незадоволений», відправляти на підвал до російських загарбників. Також Сінько пригрозила розправитися з усіма, «кому щось не подобається». Жителі Васілівки на лівобережній Херсонщині, де відсутнє водопостачання, набирають питну воду з ємності, яку встановили окупанти, травень 2024 року. Фото з окупаційних пабліків
Як повідомляв ЦЖР, у березні 2024 року голова окупаційної адміністрації Каховки , які прийшли до нього з питанням про тривалу відсутність у місті електроенергії, води і газу.

Як відомо, після знищення російськими окупантами Каховської ГЕС і Каховського водосховища, без води залишились Василівка, Малокаховка та деякі інші навколишні села Каховського району Херсонщини. Після стрімкого падіння рівня води місцеві свердловини повністю висохли, а насоси вийшли з ладу, бо забилися мулом.

Зараз важкою є ситуацію з водою в Малокаховці. Місцевий гауляйтер  стверджує, що всі зусилля окупантів з поглиблення наявних тут свердловин не дають жодних результатів: води немає.

Гауляйтер Каховки Павло Філіпчук звинуватив у перебоях з водопостачанням у східній частині міста, а також у сусідніх селах окупаційний водоканал Херсонської області.

Через проблеми з водою окупанти почали забороняти мешканцям лівобережної Херсонщини в цьому році .

Від нестачі води страждають і мешканці селища Любимівка. Окупанти цією проблемою не переймаються взагалі і натомість у своїх офіційних групах . Представники ж законної влади Любимівської громади впевнені, що до звільнення лівого берега області води тут не буде взагалі.