Генічеська громада отримала два нових шкільних автобуси

3 года назад 0

У четвер, 26 серпня, Генічеський міський голова Олександр Тулупов з побував з робочим візитом у Херсоні.
Як повідомляє сайт Генічеської міської ради, спочатку керівник громади разом з заступником з питань ЖКГ Вадимом Васильчуком ознайомились з виставкою комунальної техніки ISUZU, яку збирають на Кременчуцькому заводі «Альфатекс». Олександр Васильович і Вадим Володимирович особливо зацікавились сміттєвозом, який, серед іншого, потрібен громаді.
За кілька годин на цій самій площі проходило вручення шкільних автобусів тієї ж марки ISUZU, зібраних у Черкасах. Ключі від них головам громад особисто вручав голова Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир. Жовті красені поїхали до Каховської, Скадовської, Верхньорогачицької, Станіславської, Нижньосірогозької, Рубанівської, Голопристанської, Милівської, Тягинської і Генічеської громади. Причому Генічеська МТГ стала єдиною з десяти громад, яка отримала одразу два автобуси.
Обидва ISUZU працюватимуть на Чонгарі. Ті ж два, які зараз там є, пояснила начальник відділу освіти Генічеської міської ради Ганна Бондарєва, яка також взяла участь у святковій події, будуть переорієнтовані на інші населені пункти громади. Останній раз шкільні автобуси, за словами Ганни Дмитрівни, у нашій громаді (тоді районі) отримувала 9 років тому. Тож потреба у них велика.
Як зазначила керівник Чонгарського опорного закладу загальної середньої освіти Генічеської міської ради Людмила Курдюк, наразі підвозу потребують 91 здобувач освіти з Атамані, Попівки, Сиваша, Нового Труда і Миколаївки. Всього ж у закладі навчається 240 дітлахів.
Автобуси, як зазначив Генічеський міський голова Олександр Тулупов, придбані на умовах співфінансування. З бюджету громади на них витрачено 1,2 мільйони – 30 % від вартості.