Генічеські причали можуть змінити «кваліфікацію»

2 года назад 0

Одним із можливих варіантів розвитку портопункту Генічеськ Бердянського морського порту є його передача для потреб українських військових. Про це повідомив начальник адміністрації Бердянського порту Тарас Верніба, — інформує «Порти України».

«Наразі розглядається можливість його передачі до оборонних відомств країни», — повідомив Тарас Верніба.

Під які саме потреби військові можуть використовувати портопункт, начальник адміністрації Бердянського порту не вказав.

«Я не можу відповідати за військових, що там буде, але я би зазначив, що, в першу чергу, це робиться для зміцнення обороноздатності країни. Якщо ця передача відбудеться, будуть створені додаткові робочі місця та будуть надходити податки в бюджет Генічеська», — додав Тарас Верніба.

За його словами, портопункт перебуває у задовільному стані, однак наразі він «законсервований і перебуває під охороною».

Портопункт Генічеськ розташований на березі Генічеської (Тонкої) протоки, що з’єднує Утлюцький лиман і затоку Сиваш Азовського моря. З червня 2001 року входить до складу Бердянського морського порту. Портопункт має два причали по обидва береги Генічеської протоки завдовжки 200 та 164 метрів, на яких встановлені 5 портальних кранів вантажопідйомністю 5-20 тонн. Від залізничної лінії Новоолексіївка—Геничеськ до нього прокладена залізнична гілка.

На сьогодні причали порту розділені між двома користувачами: на одному березі протоки причал орендують прикордонники, другий займають рибальські судна.

Анатолій НІКОЛАЄВ
Новий день