Голова Херсонської облради привітав з міжнародним Днем волонтера

2 года назад 0

У всьому світі 5 грудня відзначають міжнародний День волонтера – International Volunteer Day.
З міжнародним Днем волонтера привітав голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко:
" Це одна велика дружня спільнота, яка налічує близько мільярда осіб на планеті. В Україні волонтерський рух набув рекордних масштабів та фактично став одним із нових етапів державотворення. У вирішальні часи не чекаючи сторонньої допомоги своєю самовіданною та добровільною працею волонтери взяли на себе великі обсяги роботи в підтримці військових та зміцненні обороноздатності держави. Ви невпинно продовжуєте благородну справу, яка є частиною нашої спільної мети – побудова сильної демократичної держави. У Міжнародний день волонтера дякую вам за те, що ви допомагаєте вирішувати найгостріші проблеми сьогодення. Ви є взірцем для майбутніх поколінь! Миру та спокою у ваших серцях і на нашій рідній землі!
Зі святом!"
Україна – єдина країна в світі, де цей день переходить в День збройних сил, який відзначається 6 грудня. День волонтера був заснований ще в 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН.
Цей день дає можливість добровольцям і різним організаціям відсвяткувати свою роботу, поділитися своїми цінностями і розповісти про себе.
В Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну.
Завдяки нелегкій праці волонтерів безліч людей отримує необхідну допомогу. Волонтери допомагають дітям і дорослим, піклуються про здоров’я людей і тварин, їхній комфорт і безпеку. Нерідко волонтерам доводиться навіть ризикувати власним життям заради порятунку інших.