Голова Херсонської облради зайняв принципову позицію щодо відключення газу в лікарнях

3 года назад 0

« Забороняю підпускати до газового вентиля працівників газових служб! », — заявив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко, звернувшись до керівників комунальних закладів.
Питання газової блокади було піднято під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Виявилось, що Херсонська обласна клінічна лікарня не єдина. Така ж ситуація сталася і в Херсонській міській клінічній лікарні ім. Є.Є. Карабелеша. Подібні факти фіксуються і в медичних закладах громад.
« Це однозначно політичне питання. Наразі правоохоронні органи вже відкрили кримінальні справи та працюють в цьому напрямку. Також з цього приводу Херсонська обласна рада спільно з Херсонською обласною державною адміністрацією звернулися до Президента, Прем’єр-міністра, Верховної Ради та Кабміну. Чекаємо на швидку реакцію центральних органів влади», – наголосив Олександр Самойленко.
Окрім цього, він повідомив, що вже зараз Прем’єр-міністр розглядає можливість щодо автоматичного підключення бюджетних установ до постачальника «останньої надії» у разі виникнення таких ситуацій. За попередньою інформацією, ним може стати «Нафтогаз Трейдинг».
«Меморандумом зафіксовану ціну на газ у розмірі 13,6 грн за 1 куб. м для бюджетних установ. Але це не означає, що така вартість природного газу буде на ринку. Вона може бути і 35, і 37. Різницю сплачуватиме держава!" , – запевнив Олександр САМОЙЛЕНКО
Крім того, голова Херсонської обласної ради повідомив про створення спеціальних груп поліцейський, які перешкоджатимуть самовільному відключенню бюджетних установ від енерговодогазопостачання і попросив не замовчувати спроби відключень газу на життєвоважливих обьектах соціальної сфери.
Нагадаємо, 2 жовтня відбулось самовільне припинення газопостачання Херсонській обласній клінічній лікарні однією з українських газових компаній. В результаті – без гарячої води та обігріву приміщень залишилися хворі, роділлі та породіллі, новонароджені діти.