Голова Херсонської ОДА прокоментував інцидент з падінням флагштоку

3 года назад 0

Про це Сергій Козир написав на своїй сторінці у соцмережі:

Знаєте, що гірше за падіння флагштоку? Ставлення до цієї події людей.

Так, стропи іноді рвуться. Від цього ніхто не застрахований. І я дякую Богові, що під час розривання цього стропа НІХТО не постраждав.
Але я навіть не передбачав, що ця подія викличе стільки радості у людей! І дуже неприємно, що серед тих, хто негативно відгукнувся про мою роботу та роботу команди Херсонської облдержадміністрації, є і люди, які довгий час прикидалися друзями, і ті, хто просив допомоги, і ті, хто ще позавчора дякував за нову дорогу, і навіть ті, з ким ми ніколи не зустрічалися. Знаєте, можливо це така наша ментальність — нам обов‘язково потрібно бути впевненими, що у когось день пройшов гірше, ніж у нас.

Так, можливо і я вчора був різкий у висловлюваннях, за що прошу вибачення у всіх, кого образили мої коментарі.
Тепер акцентую увагу на самому падінні.

За попередніми результатами перевірки та свідченням людей, які бачили момент падіння, дійсно не витримав строп, який БУВ РОЗРАХОВАНИЙ на 50 тонн при вазі флагштоку 30 тонн. Тож, він не був зафіксований та закони фізики для нього ніхто не відміняв.

А ще звертаю увагу на те, що напередодні цей флагшток піднімали цими стропами  ДЕКІЛЬКА разівЧи були витрачені на нього гроші? Звичайно, НІ. По-перше, гроші за виконану роботи підрядник отримав би після завершення всіх будівельно-монтажних робіт. По-друге, неможливо витратити гроші, яких по факту ми ще не мали, а повинні були отримати за грантами.  

Що буде далі?

По-перше, вчора на засіданні ТЕБ та НС було прийнято рішення про створення робочої групи, яка детально вивчить ситуацію, яка склалася під час встановлення флагштоку.

По-друге, мною прийнято рішення відсторонити від роботи мого заступника Едуарда Науменко та заступника директора Департаменту розвитку територій Віталія Караваєва до завершення службового розслідування.

По-третє, ми обов‘язково встановимо новий флаг, який обов‘язково буде ще кращим. Ідеї для його будівництва вже є, тоже незабаром поділюсь ними з вами.Хочу запевнити, що падіння флагштоку не відміняє найбільших державних свят! Тому 23 серпня жовто-блакитний прапор буде майорити в небі!

Ви багато запитували мене: що ж буде з благоустроєм «кільця» на шляхопроводі? І ось в мене виникла ідея, що наш прапор обов’язково повинен його прикрасити.

Тож, запрошую всіх 23 серпня на «кільце» шляхопроводу зі сторони Таврійського о 9:00! Разом піднімемо прапор, а після цього разом з начальником ГУНП у Херсонській області Олександром Прокудіним дамо прес-конференцію для ЗМІ стосовно падіння флагштоку, перших результатів перевірок та нашого бачення майбутніх дій у справі. До зустрічі!
Полина Светлова