Готувала «вибори» на окупованій Херсонщині – повідомлено про підозру жительці Каховки

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Каховської окружної прокуратури жительці регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Про це повідомляє пресслужба Каховської окружної прокуратури.

За даними слідства, у серпні 2023 року 46-річна підозрювана погодилась на співпрацю із ворогом та взяла участь у підготовці та проведенні на окупованій території так званих «виборів» до «Херсонської обласної думи та інших муніципальних утворень». Наказом окупаційної адміністрації її призначено на посаду «голови Каховської територіальної виборчої комісії». 
 
На цій посаді жінка брала участь у роботі «тервиборчкому», видавала за своїм підписом посвідчення підпорядкованим членам «дільничних виборчих комісій». Для формування «списків» здійснювала подворовий обхід місцевих жителів. Складала протоколи засідань, а після «виборів» — вручала посвідчення незаконно обраним «депутатам».
 
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.