Херсон в іноземних ЗМІ

2 года назад 0

У британській газеті Guardian опублікували "херсонський щоденник березня". Історія із перших рук від двох журналісток, чиї прізвища не розголошуються, розповідає як Херсон тримається протягом кількох тижнів війни.
У хронологічній послідовності читачі Guardian побачили початок окупації, протести та мітинги населення проти створення народної республіки, дізналися про викрадення журналістів, перевірки телефонів та пошук співробітників СБУ. «Тепер ми знаємо в обличчя наших героїв і наших зрадників», – кажуть свідки та учасники українського спротиву.
Завдяки розголосу світ почув про ситуацію в місті із забезпеченням продуктами, ліками та пальним. Журналістки розповіли про відкриття ринку, про мужність людей, які продовжують роботу у пекарнях, лікарнях, аптеках та магазинах. Жінки не пропустили вихід тракторів під українськими прапорами на початок посівної, а також поділилися болем про зруйновані мирні плани життя та сподіваннями на перемогу.
Пресслужба Херсонської міської ради
The Guardian — щоденна британська газета, що належить Guardian Media Group. Виходить у Лондоні і Манчестері. Вважається однією з найкращих газет Великої Британії.