Херсон відвідав т. в.о. Міністра молоді та спорту України Матвєй Бідний

2 месяца назад 0

Херсон відвідав т. в.о. Міністра молоді та спорту України Матвєй Бідний.

Про це повідомив керівник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"Зустрівся з т. в.о. Міністра молоді та спорту України Матвієм Бідним.

Головна тема зустрічі – підтримка спорту у прифронтових регіонах.

Попри обстріли і постійну небезпеку спортсмени Херсонщини продовжують тренуватися та гідно представляти область на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Зокрема, три спортсмени з Херсонської області отримали ліцензію на участь у Олімпійських іграх у  2024 році та три —  в Параолімпійських іграх.

Обговорили створення спортивних клубів в регіоні як нову форму організації спорту за прикладом європейської системи. Це допоможе трансформувати застарілу систему комунальних закладів та зберегти їх як інституцію у період воєнного часу" , — повідомив Прокудін.

Також Прокудін відзначив, що також була розглянута можливість проведення спортивних заходів для дітей та дорослих мешканців у безпечних громадах.

"Також звернувся з проханням надати офіційне право проведення змагань всеукраїнського проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в онлайн форматі в тих видах спорту, де це можливо та дозволити переможцям обласного етапу участь у всеукраїнському.

Йшлося й про організацію тренувань професійними інструкторами для військовослужбовців. Першочергово -це розвантажить їх психологічно та підтримає бойовий дух.

Запропонував організувати безкоштовні тренування для наших спортсменів на базі спортзакладів у більш безпечних регіонах. Це дозволить їм гідно підготуватися до змагань.

Ми пишаємося нашими спортсменами, які прославляють Херсонщину. Вдячний Матвію Бідному за готовність допомагати та створювати для них належні умови" , — також відзначив Прокудін.