Херсонці вимагають від депутатів замінити каналізаційний колектор

4 года назад 0

Представники 15000 жителів Таврійського мікрорайону Херсону звернулись до депутатів Херсонської міської ради з вимогою терміново виділити кошти для повної заміни каналізаційного колектору, аварія на якому сталася 19 травня 2020 року.
"19 травня 2020 року сталася аварія на каналізаційному колекторі по проспекту 200 років Херсона. Більше місяця проводяться роботи тільки в тих місцях, де стався обвал ґрунту. Це не вирішує проблеми в цілому. Це дуже довго та небезпечно.

Ми, 15 000 мешканців цих будинків, ризикуємо залишитися без води та каналізації. Житлові будинки, магазини, дитячі садки, ринок можуть піти під землю. Щоб запобігти цьому – необхідно замінити повністю всі 500 метрів каналізаційної труби.

Шановні депутати Херсонської міської ради! Півтора місяця ви не можете зібратися та проголосувати за виділення коштів.

Шановні депутати наших округів: В’ячеслав Яременко – член депутатської групи Ігоря Колихаєва «Нам тут жити»; Юрій Марієв – Опозиційний блок; Валерій Боржков – Партія Укроп. А також усі депутати Херсонської міської ради! Ми вимагаємо — прийдіть на наступну сесію, проголосуйте за виділення котів на повну заміну каналізаційної труби",

— зазначають у зверненні представнники мешканців Таврійського мікрорайону.


У випадку виходу колектору з ладу ризикують залишитися без водопостачання та каналізаці мешканці 23 багатоквартирних будинків, жителі з 7-ми вулиць приватного, два дитячі садки, ряд магазинів та ринок "Північний".
Довжина колектору – більше 500 метрів, діаметр труди – 600 мм, глибина пролягання – більше 6 метрів. Колектор побудований у 1980 році. На його ремонт, за підрахунками фахівців, необхідно 5,6 мільйонів гривень з городскої казни, виділити які депутати досі не спромоглися.
Про це повідомляє відео-канал соціально актуальних подій та історії Херсона Kherson Now!