Херсонець сфотографував легендарний Notre-Dame за три години до трагедії

5 лет назад 0

У Парижі палає одна з найвизначніших пам’яток світової архітектури – Собор Паризької Богоматері (Notre-Dame de Paris). Приголомшливу пожежу транслюють телеканали в різних країнах, а також свідки з місця події. У ці хвилини в столиці Франції перебуває херсонське подружжя. Легендарний Notre-Dame Віктору з Альоною пощастило побачити буквально за три години до фатальної пожежі. Неземна краса, нереальна атмосфера… Таким був Собор Паризької Богоматері.

-Як на мене, це найкрасивіший архітектурний об’єкт в Парижі. Він не просто заворожує, а змушує замовчати і просто спостерігати це як одне з найвеличніших людських творінь, — розповів Віктор кореспонденту «Нового дня».

 

Про те, що Notre-Dame палає, пара дізналася, повернувшись до місця, де знімає житло. Пожежу було добре видно навіть за 3 км, з даху багатоповерхівки… Парижани і туристи шоковані трагедією. Особливо емоційно люди реагували у той момент, коли обвалився такий впізнаваний шпиль святині…

Причина фатальної пожежі поки не відома. Notre-Dame de Paris, споруджений у готичному стилі, датують 1345 роком. Один із найвідоміших у світі католицьких храмів будувався  понад сторіччя.

Источник