Херсонщина, як і вся Україна, поважає традиції кримсько-татарського народу (ВІДЕО)

5 лет назад 0

Сьогодні, 26 червня, відзнається День кримськотатарського прапора.

Сторінки історії мовлять, що саме цього дня у 1991 році вперше після багатьох років вигнань і поневірянь, відновив роботу представницький орган — Курултай кримськотатарського народу.

Кримські татари у ті часи, повертаючись на рідні землі, показали усю міць та незламність духу свого народу, а ще, як це і мало бути, підтвердили значення національної символіки, де кримськотатарський прапор відображав єдність і свободу.

Незважаючи на те, що Державний прапор України — синьо-жовний, ми маємо поважати традиції іншого народу, який справедливо вважати частиною українського!Адже і українці, і кримські татари мають однакову мету — світле майбутнє в процвітаючій країні з рідним півостровом, де майоритимуть обидва прапори — і український, і кримсько-татарський!

Херсонське відділення політичної партії «Українська стратегія» приєднується до привітань з цим поважним святом! Разом до перемоги!

Крім того, зі святом у Фейсбуці привітала і Еміне Джапарова — українська журналістка та державний діяч кримськотатарського походження.