Херсонщина у лідерах з розмінування земель: на сьогодні розміновано 316 000 гектарів

3 дня назад 0

Херсонська область – лідер у показниках розмінування земель. За даними Державної інформаційної платформи, нині розміновано 316 000 гектарів нашої області.Про це говорили на звітній місячній нараді Координаційного центру розмінування при Херсонській ОВА,  передають у відомстві .

Загалом по країні розміновано 445 000 га території, і Херсонщина займає безперечне лідерство. Цей показник забезпечили найпотужніші угруповання саперів, залучених від ЗСУ, ДСНС, Державної служби спеціального транспорту та Нацполіції.

Зазначену нараду провела заступниця начальника ХОВА Ольга Малярчук спільно з начальником оперативної групи координації розмінування при ХОВА Юрієм Корчаком. У заході взяли участь усі структури, залучені в процесі розмінування, з метою підбиття підсумків та обговорення подальших дій.

Учасники обговорили важливість дотримання заходів безпеки при розмінуванні. Були внесені пропозиції щодо покращення показників та темпів роботи.

Також учасники наради наголосили на організаційних питаннях, пов’язаних з правильним знищенням вибухонебезпечних предметів та локалізацією уламків.

Всупереч аномальній спекотній погоді, сапери продовжують свою надважливу роботу. Кожна структура залучена в розмінуванні має плани дій. Окремі групи ДСНС та Нацполіції продовжують працювати цілодобово, реагуючи на екстрені виклики.

“Ви щодня наражаєтеся на небезпеку, виконуючи свою надзвичайно важливу роботу. Ми зі свого боку сприяємо всіма можливими ресурсами та підтримкою аби підсилити залучені підрозділи розмінування. Дякую за службу в надскладних умовах. Розмінування є критично важливим для безпеки та відновлення нормального життя Херсонщини” , – зазначила Ольга Малярчук.

За минулий місяць вдалося уникнути втрат та травмування особового складу, що є важливим показником ефективності та безпеки проведених робіт. Сапери працюють на надзвичайно складних ділянках, зокрема густо замінованих територіях, де проходили лінії оборони ворога. Це — прибережні зони, зарослі очерету, які засіяні протитанковими та протипіхотними мінами, а також саморобними вибуховими пристроями.