Херсонщина зустріла ГогольTrain

4 года назад 0

ГогольTrain – унікальне арт-явище в українському культурному просторі. Це окремий чартерний потяг, який сьогодні зранку привіз до Херсона на фестиваль учасників та організаторів GogolFest DREAM.
Зустрів ГогольTrain голова облдержадміністрації Юрій Гусєв. Він наголосив, що фестивалю такого рівня в області до цього ще не проводилося.
“Вже сьогодні на Херсонщині розпочнеться просто неймовірне дійство, яке неодмінно закохає гостей нашої області та організаторів у наш неймовірний регіон. Переконаний, що фестиваль стане традиційним для нашої області”, — зазначив очільник Херсонщини.
Вчора ввечері з Києва потяг проводжали міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, а міністр інфраструктури Владислав Криклій та генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський передали марки «Краса і велич України», на яких зображені мальовничі та неповторні куточки Херсонщини.
“Вірю, що інфраструктура в цілому та ГогольTrain зокрема буде завжди поєднувати всіх від Києва до Херсона! Драйву, ГогольFest”, — написав на одній з поштових марок гендиректор “Укрпошти” Ігор Смілянський.
Вже сьогодні на пероні залізничного вокзалу в Херсоні директор ГогольFest Максим Демський передав Юрію Гусєву ці поштові марки.
Гранд-відкриття фестивалю відбудеться сьогодні о 21:00 на Трофейному мосту в Гідропарку. Відкриватиме ГогольFest на Херсонщині перформативний концерт “І корабель пливе” від режисера Влада Троїцького за участю легендарного гурту “ДахаБраха”.
“ГогольFest – це неймовірний фестиваль, який особливий тим, що він поєднує в собі різні мистецькі течії. Дуже круто, що ГогольFest все-таки відбувається, навіть у таких карантинних умовах. Сподіваємося, що фестиваль буде з надзвичайною публікою, неймовірними подіями та дуже цікавими локаціями”, — розповів учасник гурту “ДахаБраха” Марко Галаневич.
Додамо, що в умовах карантину відвідати фестиваль можливо тільки за умов дотримання протиепідеміологічних норм:
— використання захисних масок;- скринінгова перевірка температури;- дотримання соціальної дистанції.
Тож ГогольFest запрошує всіх охочих долучитися до свята сучасного мистецтва, драйву та неймовірних емоцій!
Антон Костюк, Прес-служба ХОДА