Херсонська лікарня ХОСПІС продовжує роботу в умовах війни

2 года назад 0

Херсонська обласна лікарня "ХОСПІС" попри рішення обласної ради від 18 лютого про ліквідацію, продовжує працювати в умовах війни та тимчасової окупації. Про це Суспільному розповів директор закладу Ігор Васильєв:
"Згідно з рішенням депутатів Херсонської обласної ради, заклад збиралися ліквідувати 18 квітня. Я зараз прийняв рішення працювати, як і раніше. У нас є договір з Національною службою здоров'я України. Працюємо у попередньому режимі. Є хворі, люди звертаються як з міста, так і з області. На сьогодні в лікарні знаходиться 26 хворих", — каже керівник лікарні.
За словами Ігоря Васильєва продуктів вистачить на 10-15 днів: "Нам потрібні будуть риба та м’ясо. На жаль, ми зараз це не можемо закупити. Тому, якщо в когось є можливість чи бажання допомогти, будемо вдячні", — говорить Ігор Васильєв.
У лікарні знаходяться специфічні хворі, препарати для таких пацієнтів в лікарні є. В минулому році закупили достатню кількість препаратів для важкохворих, але загальнотерапевтичних препаратів не має. Департамент охорони здоров’я займається вирішенням цього питання. Також благодійні організації мають списки необхідних препаратів.
"Критичної ситуації у нас немає. Є планова робота, вона не припинялась. Персонал працює, отримує 100 відсотків зарплати і є навіть премії. Пацієнти, які є контактними, висловлюють занепокоєння ситуацією, просять розповісти, що відбувається на фронті. Ми намагаємося, щоб наші пацієнти не були відокремлені від суспільства " , — розповів директор Херсонської обласної лікарні "ХОСПІС".