Херсонські школярі дізнались про економію енергоресурсів

7 лет назад 0

23 лютого у Херсоні відбулась чергова інформаційна зустріч зі студентами, що проходять виробничу практику у шкільній їдальні. Цього разу ОПОРА навчала молодь енергоощадності та енергозбереженню безпосередньо на робочому місті.

Учасники зустрічі дізналися про правильне користування електроприладами та сортування відходів. Цікавою для майбутніх кухарів стала інформація про те, як краще зекономити під час приготування їжі. Також пролунали поради з економії світла, води та тепла.

«Я із задоволенням послухала про економію енергоресурсів. Адже завжди думала, що крім заміни лампочок швидко більше нічого не зробиш. І тепер розумію, як помилялась. Сьогодні для себе відкрила багато нових способів енергозбереження в квартирі», – прокоментувала зустріч майбутній кухар Галина.

«На кухні завжди тільки встигаєш дивитися за усіма. Той воду ввімкне та залишить кран відкритий, інший світло залишить увімкненим без потреби, або взагалі духову піч не вимкне. Тому я вдячна за таку зустріч. Сподіваюсь, це допоможе привернути увагу молоді до проблеми халатного ставлення до енергозбереження», – зауважила завідувач шкільною їдальнею пані Наталя.

«Приємно, коли до тебе дослухаються. Сьогодні відбулася цікава та повчальна зустріч. Гадаю, діти і справді зробили висновки для себе. Можливо, дехто з них донесе інформацію до свої сімей», – додала місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник.