Херсонський державний університет працює, враховуючи виклики сьогодення

4 года назад 0

Сьогодні, 12 жовтня, у Херсонському державному університеті відбулося позачергове засідання ректорату під головуванням ректора Олександра Співаковського.
З метою прийняття консолідованого рішення збори пройшли за участі представників від студентства, а саме студентського парламенту, профспілкової організації студентів та аспірантів, студентського містечка ХДУ.
На засіданні обговорювалися особливості роботи університету в умовах карантину в період з 15 жовтня до 15 листопада 2020 року. Мова йшла про обмеження масових зборів працівників університету, учасників освітнього процесу на факультетах та в студентському містечку.
Ректор ХДУ Олександр Співаковський зазначив важливість дотримання умов карантину. «Нам необхідно забезпечити як безпеку, так і якість освітнього процесу.
Весь навчальний процес, який можна перевести на віддалену форму комунікації, буде переведено із застосуванням відповідного інструментарію. Ми робимо конструкцію, завдяки якій, частина здобувачів буде переведена в режим онлайн. Ми маємо диференційовано підійти до методів навчання» , – наголосив ректор.
Студентам, які не будуть проживати в гуртожитках у період з 15 жовтня по 15 листопада 2020 року університет поверне (або зробить перерахунок) коштів, на підставі особистих заяв здобувачів. Примусове виселення із гуртожитків – не передбачається.
До того ж, на ректораті вирішили виділити 300 тисяч гривень на придбання спеціального обладнання (матеріалів), необхідного для проведення протиепідемічних заходів в університеті у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби.
Присутні підтримали першочерговий план дій, запропонований очільником університету.
«У разі, якщо на рівні Уряду буде прийняте інше рішення – перехід на дистанційне навчання – ХДУ готовий і до такого розвитку подій» , — прокоментував Олександр Співаковський.
Прес-центр ХДУ