Херсонський поліцейський Анатолій Михальчук отримав статус Почесного донора України

3 месяца назад 0

Уже 28 років поспіль поліцейський із Херсонщини Анатолій Михальчук рятує життя, безоплатно здаючи кров усім, хто її потребує. Полковник поліції 42 рази здав максимальні дози крові, врятувавши чимало життів: онкохворих діток, постраждалих внаслідок ДТП та військових після важких поранень. Напередодні Всесвітнього дня донора крові поліцейський отримав статус Почесного донора України за вагомий внесок у порятунок здоров’я та життя громадян.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської область.

Анатолій Михальчук 25 років служить у поліції та нині очолює центр забезпечення ГУНП в Херсонській області. Він згадує, що вперше став донором у далекому 1996 році під час служби в армії у Сімферополі, тоді кров терміново знадобилася онкохворій дитині. Анатолій має рідкісну групу – 4 негативну – і з того часу він здав понад 19 літрів крові. 
До повномасштабного російського вторгнення полковник поліції принципово здавав кров для порятунку онкохворих діток у Херсонській дитячій обласній лікарні. Активно агітував своїх колег до донорства, одного разу привів на донацію 17 поліцейських. Періодично Анатолію телефонують батьки хворих дітей, яким терміново потрібна саме його рідкісна група, і він ніколи не відмовляє.

Полковник поліції переконаний, що кожна людина має зробити свій внесок у здоров’я нації та майбутню перемогу. Він згадує, що у перші дні окупації Херсона, поки це було можливо разом із колегами таємно відвідував медзаклади і здавав кров для поранених українських бійців. Тоді це було небезпечно як для поліцейських, так і для лікарів. Але вони рятували життя попри все.

Нині Анатолій Михальчук здає кров у Херсоні й Миколаєві як для дітей, так і для поранених внаслідок бойових дій поліцейських та військовослужбовців.
"Коли у наших лікарнях стільки онкохворих дітей, тяжко поранених військових, просто неможливо залишатися осторонь. Здаючи кров, донор дає людям шанс на життя. Якщо у мене є можливість допомогти комусь одужати, я обов’язково приїду і здам кров. Нині мій громадянський та службовий обов’язок – допомагати людям. Напередодні я теж здав кров для потреб поранених військовослужбовців, адже вони ціною власного здоров’я та життя захищають Україну. Такою ініціативою я роблю свій внесок у процес одужання побратимів та наближаю перемогу", — зазначив Анатолій Михальчук.