Херсонський режисер знімає мюзикл про тварин

6 лет назад 0

До числа переможців конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно потрапив проект документального фільму «Заповідник «Асканія» режисера Андрія Литвиненка

Як повідомила прес-секретар Держкіно Марія Дідик, 21 грудня було укладено контракт з компанією «435 Філмс» про надання державної фінансової підтримки на зйомки стрічки. Загалом з держбюджету буде виділено на неї 845 130 гривень при загальній вартості виробництва 1 207 328 грн.

Режисер фільму родом із Херсона. « Образ «Асканії» — це образ дуже цінного, заповідного діаманта, розташованого просто посеред бруду. Це фільм про унікальних тварин і людей, які живуть в оазі посеред напівпустелі та борються за своє існування в мінливих політичних, економічних і погодних умовах. Цей світ у небезпеці. Через недбале ставлення суспільства ми можемо втратити це диво », — так коментує він ідею свого проекту.

За словами Андрія Литвиненка, за жанром «Заповідник «Асканія» може стати мюзиклом про життя тварин і людей, адже у цьому селищі є музична школа і хіп-хоп сцена, які також планують зробити одними з «героїв» стрічки.

Прем’єра фільму запланована на літо 2018 року.

Олег БАТУРІН, "Новий день"