Хірургія без болю тепер в райлікарні Голої Пристані

5 лет назад 0

Лікарня у Голій Пристані стане одним з перших медичних стаціонарів районного значення на Херсонщині, де незабаром виконуватимуть операції із мінімумом больових відчуттів. Для того у ЦРЛ вже придбали за 697 тисяч гривень спеціальну лапароскопічну стійку з усією потрібною апаратурою і гнучкими маніпуляторами, які проникають у організм людини під «наглядом» мініатюрної відеокамери. Причому ця сума не виділялися окремо з районного чи якогось іншого бюджету – їх зекономили з минулорічної держбюджетної субвенції, пояснив головний лікар Голопристанської ЦРЛ Владислав Житнюк.

Втім, придбати апаратуру – це ще півділа. Тепер операційний бокс додатково оснащують обладнанням, необхідним для використання лапароскопічної стійки. І цього також недостатньо!

Два акушери-гінекологи, хірург та дві операційні медсестри відправилися на стажування до обласної клінічної лікарні Херсона. Там їх включать до складу бригад, які виконують лапароскопічні операції. І лише відпрацювавши по сорок годин на стажуванні, й отримавши відповідний сертифікат, медики зможуть вже самі просувати у Голій Пристані технологію малоінвазивної хірургії.

Очікують, що експлуатація лапароскопічної стійки у ЦРЛ має початися до кінця поточного року.

Новий День