Як дотримуються протиепідемічних заходів у Херсонській морській академії

4 года назад 0

Масковий режим, температурний скринінг, дезінфекція та контроль за самопочуттям курсантів і персоналу. В умовах пандемії коронавірусної інфекції робота медичного центру Херсонської державної морської академії змінилась. Як саме, з'ясовували кореспонденти Суспільного.

Дезбар'єр на вході, обов’язкова обробка рук та соціальна розмітка. Головна лікарка медичного центру Державної морської академії Ольга Пархоменко каже, що за дотриманням протиепідемічних заходів тут стежать пильно:

"Ми слідкуємо за дотриманням маскового режиму, соціальної дистанції, проведенням температурного скринінгу. Нам допомагає організаційно-стройовий відділ".


Давид Якубишен – курсант другого курсу. Хлопець родом з Бердянська. Говорить, що нині лекції проходять дистанційно, а на практичні заняття ходять до академії. Усіх санітарних норм, за словами хлопця, він дотримується:
"Ми маємо на кожному поверсі антисептики. Нам не можна виходити з "екіпажу" без масок, в академії – те саме. Маємо антисептики при собі, ходимо лише в масках, на "лабораторках" ділимось порівну і міняємось кожні 45 хвилин".
Давид живе у гуртожитку, де, за його словами, також стежать за дотриманням карантинних вимог:
"Теж використовуємо антисептики, миємо підлогу, щодня виміряємо температуру при вході та виході".

За словами курсантів, у гуртожитку Морської академії протиепідеміологічних заходів також дотримуються

Перед поселенням до гуртожитків усі курсанти пройшли медогляд, розповідає Ольга Пархоменко. За словами лікарки, у виші не було навіть підозр на коронавірус:

"Навчальний рік почався частково – вони тільки з'їхались перед поселенням до гуртожитків і ми спільно з поліклінікою лікарні Карабелеша проводили медогляд".

Заходів безпеки дотримуються як у корпусах закладу, так і у їдальні, додає головна лікарка. На випадок підозри на COVID-19 у виші відпрацьована схема дій, веде далі жінка:

"Виділено кімнати для ізоляції. Якщо у курсанта під час занять виявлять ознаки ГРВІ, то ми надягаємо на нього маску; якщо він житель Херсона – повідомляємо батьків, сімейного лікаря. Якщо ж курсант з іншого міста – оглядаємо його й ухвалюємо рішення щодо ізоляції або направлення для лікування".

У Херсонській морській академії говорять, що в них не було навіть підозр на коронавірусну інфекцію

Ксенія Сіліна, Григорій Шматко