Як музика поєднала бандуристку з Херсона та акордеоніста з Запоріжжя

3 года назад 0

Тетяна Мазур грає на бандурі, а Сергій Шамрай на акордеоні. І разом вони гурт В&В Project. До міжнародного дня музики Суспільне поспілкувалось із музикантами і поцікавилось, як звела доля Тетяну з Херсона та Сергія з Запоріжжя.
" Я граю на такому інструменті, називається він кнопковий акордеон або баян, як кажуть в пострадянському просторі ", — каже Сергій Шамрай.
Тетяна – бандуристка з Херсона, Сергій – акордеоніст із Запоріжжя. 7 років вони живуть у Києві та ламають стереотипи щодо народних інструментів. На бандурі та акордеоні виконують кавер-версії сучасних світових хітів.
" Я — бандуристка з гурту В&В Project. Це гурт, який ламає стереотипи щодо народних інструментів. Ми дуже багато років навчалися музиці, грали академічну музику, класичну і з часом в нас з’явилася така ціль довести, що не потрібно обмежувати народні інструменти якимись шаблонами і ми хочемо показати світові, що можна багато жанрів і абсолютно будь-яку музику грати на народних інструментах ", — каже Тетяна.
Змінити ставлення до народних інструментів – саме таку мету поставили перед собою музиканти, коли створювали гурт.
" Наша мрія – це наша ціль, зробити інструменти – бандуру та кнопковий акордеон популярними на весь світ. І, щоб в кожному куточку світу знали про наші народні інструменти. І знали, що вони можуть звучати круто і сучасно ", — говорить бандуристка.
" Багато є таких стереотипів, що ці інструменти досить такі забуті, непопулярні і наша мрія – ці стереотипи побороти ", — каже Сергій.
Окрім кавер-версій, розказує Тетяна, поповнюють свій репертуар і авторськими творами. А ще у їхньому виконані зазвучав навіть Rammstein.

" Найтяжчий твір, який у нас був це «Гроза» Антоніо Вівальді. Ми собі поставили таку мету – виконати його, тому що це дійсно один із самих віртуозних творів в класичній музиці. За деякий час після того, як ми почали його вчити, ми все ж таки зробили і зняли відео кліп і зараз це в нас найпопулярніший кавер на нашому каналі. Також у нас був такий виклик від нашого знайомого, ми посперечалися на рахунок того, чи зможемо ми зіграти Rammstein, музику Rammstein на народних інструментах і також досягли і зробили цю мету ", — говорить Сергій Шамрай.
Наразі, говорять музиканти, із концертами об’їздили понад 10 країн світу.
Якщо говорити про команду, яка це буває в артистів – піарщики, SMMщики, продюсери, менеджери, то в нас такого немає, ми все закриваємо самі, але з часом зрозуміли, що нам потрібно розширюватися в плані, якщо десь на великих фестивальних сценах, то потрібна все ж таки якась підтримка м’ясиста в плані музики. Тому ми з часом додали до свого колективу такий невеличкий бенд, до якого входить ударник і баси – електроконтрабас. І ми час від часу виступаємо в такому складі", — розказала бандуристка Тетяна Мазур.
На каналі гурту у Ютубі 264 тисячі підписників з усього світу та мільйони переглядів їхніх робіт.
Суспільне Херсон