Як нардепи з Херсонщини проголосували за закон щодо заборони релігійних організацій, пов’язаних з РФ

4 недели назад 0

20 серпня Верховна рада ухвалила в цілому законопроєкт  щодо заборони релігійних організацій на території України, пов’язаних з Російською Федерацією. 

Про це на сторінці Ради.

Херсонщину на голосуванні представляли четверо депутатів Павло Павліш, Володимир Іванов, Сергій Козир і Вікторія Вагнєр. Всі цей законопроєкт.

Зазначається, що Російська православна церква (РПЦ) — інструмент російського впливу та пропаганди. Представники РПЦ підтримують війну Росії проти України.

Згідно з Законом, діяльність релігійних організацій, афілійованих з РПЦ, не допускається, такі організації припиняються у встановленому законом порядку.

  • Раніше спікер парламенту Руслан Стефанчук розповів, що релігійним організаціям після рішення комісії дадуть 9 місяців, щоб порвати зв'язки з Росією. Якщо зв'язки з країною-агресором не будуть припинені, ДЕСС подасть на цю конкретну юридичну особу позов до суду, який і матиме право ухвалити рішення про заборону.
  • 23 липня 2024 року низка нардепів заблокувала трибуну Ради через відмову ставити проєкт на голосування. Однак голосування тоді так і не відбулося.
  • 19 жовтня 2023 року парламент підтримав цей законопроєкт у першому читанні.
  • 19 січня 2023 року уряд вніс до Ради законопроєкт про заборону в Україні церков, афілійованих з Росією. Це зробили за дорученням Ради національної безпеки та оборони.