Інспекція з благоустрою Херсона нагадала містянам про їхні «зимові» обов’язки

6 лет назад 0

Зима — не за горами. 

Начальник Інспекції з благоустрою Херсона звернувся до громадян:

Шановні керівники підприємств,організацій, установ та жителі міста Херсона!

Одним із владних повноважень органів місцевого самоврядування є здійснення контролю за станом благоустрою та утримання території власниками, (балансоутримувачами), користувачами та жителями нашого міста у належному стані. 

Працівниками Інспекції з контролю за благоустроєм та санітарним станом м. Херсона міської ради щоденно проводяться рейди та перевірки. Мета даних заходів очевидна — зробити Херсон чистим містом, привабливим та комфортним для праці та відпочинку. 

Найскладніший час експлуатації доріг, пішохідних тротуарів, внутрішньодворових проїздів і прилеглих до об’єктів територій – зима. Опади, зміни температур сприяють виникненню на них ожеледиці та криги, що призводить до певних незручностей та травмувань громадян. Більшість фізичних та юридичних осіб свідомо ставляться до виконання своїх обов’язків та своєчасно прибирають закріплені вимогами чинного законодавства в сфері благоустрою прилеглі території. Але, при настанні зимової негоди, деякі керівники підприємств, організацій, установ, інші суб’єкти господарювання, та жителі домоволодінь, і далі ці вимоги ігнорують. Такі дії згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення будуть кваліфікуватися як адміністративне правопорушення і тягнуть за собою штраф у розмірі від 340 до 1700 гривень. 

Звертаюсь до Вас із переконливим проханням дотримуватись існуючих «Правил благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку в м. Херсоні». Під час зимової негоди своєчасно прибирайте закріплені за вами території, тротуари, дороги, пішохідні доріжки у випадку випадіння снігу, посипайте їх, при необхідності, піщано-сольовою сумішшю, зрубуйте лід. Такими діями Ви унеможливите травмування себе особисто, членів Вашої родини та мешканців нашого міста. Примхлива зимова погода не повинна порушувати ритм життя нашої міської територіальної громади. Сподіваюся на Ваше розуміння. Підтримайте дії міської влади у створенні цивілізованих, комфортних та безпечних умов життєдіяльності Херсонців.

З повагою

Начальник Інспекції з контролю за благоустроєм
та санітарним станом м. Херсона міської ради Віталій Лисенко