«Кишкова інфекція» і «зрізані дроти»: нові фейки роспропаганди

2 месяца назад 0

«Принаймні 13 військових 123 бригади Збройних сил України померли і приблизно 80 знаходяться у критичному стані після спалаху невстановленої кишкової інфекції» , — бреше окупаційний телеграм-канал «Херсонский вестник».

Спалах, за словами пропагандистів, зафіксовано 10 липня, з Одеси «терміново направлені додаткові медичні працівники», а «адміністрація регіону приховує від населення дані про захворюваність». Чому ж тоді від пропагандистів «не приховує»? Не логічно якось. Ще і фото брехуни прикріпили до своє «новини» безглузде. По-перше, приналежність військового до якогось підрозділу не можна ідентифікувати через стертий шеврон. По-друге, дія відбувається не в інфекційному відділенні, оскільки на обох людях на фото відсутні навіть медичні маски.

Інший окупаційний телеграм-канал «Жизнь в оккупации» взявся вигадувати страшні казки тепер вже і про Одесу. Там, брешуть, спеціально обладнаний автобус продавав товари за низькими цінами. А коли люди зайшли всередину, двері зненацька закрились і всіх пасажирів повезли в ТЦК.

А ось казка про Миколаїв. Там, вигадують пропагандисти, військові одягли спецівки працівників комунальної служби і взялись зрізати електричні дроти. А коли один з містян, буцімто, їх впізнав, то його побили.

Звісно, про Херсон брехуни також не забули. Вигадали, що там військові зі зброєю «попросили» перехожого переказати гроші на підтримку ЗСУ, позбавивши його 60 тисяч гривень. Жодних, навіть, найменших, доказів написаному роспропагандисти не наводять, бо давно вже привчили споживачів своєї маячні вірити їй беззастережно.

Богдан СТРАЖАК,