«Коливань не було, я свідомо вирішив битися з ворогом за свою рідну землю». Військовий з Херсонщини про свою службу

3 месяца назад 0

Старший солдат Олексій з позивним "Алекс" служить у 124 окремій бригаді територіальної оборони Збройних сил України. Воїн каже, що битися за рідну землю з російськими окупантами вирішив свідомо.
Його історію опублікувала на сторінці у Facebook  124 бригада тероборони .

У дописі йдеться, що Олексій закінчив школу у селі Веселе на Херсонщині, став радіомеханіком, потім пройшов строкову службу водієм-оператором у підрозділі зв’язку. Повернувшись, працював у компаніях з продажу мобільних телефонів та ремонту автомобілів. Захоплення технікою та риболовлею залишаються важливою частиною його життя.

"Коливань не було, я свідомо вирішив битися з ворогом за свою рідну землю. Перед самим носом російських танків вдалося проскочити по дамбі Каховської ГЕС на правий берег Дніпра. Служба почалася з чергування на блокпостах, де ми з побратимами розпитували людей про дислокацію ворога, отриману інформацію передавали СБУ або артилеристам" , — згадує Олексій про лютий 2022 року.

В батальйоні Олексія призначили на посаду діловода служби пально-мастильних матеріалів. Він забезпечує підрозділи пальним, без якого військо було б нерухомим. Також Олексій співпрацює з волонтерами, моніторить потреби підрозділів та забезпечує їх підтримку, йдеться в дописі.

"З часів моєї строкової служби армія сильно змінилася на краще, поліпшилося забезпечення, стосунки між військовослужбовцями та ставлення командування. В будь-якому разі я тут до повної нашої перемоги, навіть якщо з’явиться можливість звільнитися раніше, залишуся, виконаю свій обов’язок до кінця. А надалі, цілком можливо, продовжу службу, бо вона мені подобається" , — говорить Олексій.