Колоритна Херсонщина пригощала мармуровим м’ясом

5 лет назад 0

Сьогодні, 17 травня гостина Херсонщина зустрічала всіх бажаючих на відкритті літнього туристичного сезону. Екскурсії, спортивні змагання, презентації вінтажної кухні, дитячі майстер-класи, квести, розіграші, подарунки, святковий концерт та багато-багато іншого чекало на відвідувачів Асканії Нова під час «Турист-Fest».

 

Гості фестивалю мали змогу замовити безкоштовну екскурсійну програму на будь-який смак та вік.

Одна з таких подорожей була до Таврічанській ОТГ. Тут всім бажаючим провели гастрономічну екскурсію у до ДП ДГ «Асканійське», де розводиться зебувидний скот, який має мармурове м'ясо.

 

Керівник підприємства Віктор Найдьонов розповів, що Південна м'ясна порода виведена з 14-ти порід великої рогатої худоби з усього світу, саме з таких виготовляється мармурове м'ясо. На підриємстві налічується 600 голів такого рогатого скоту.

 

Сучасні дослідження в галузі медицини показують, що мармурове м'ясо випереджає звичайну яловичину за змістом азотистих екстрактних речовин, пантотенової кислоти, біотину А. Такі речовини підсилюють секреторну функцію травного апарату та сприяють кращій засвоюваності продуктів. Мармурове м'ясо в легкозасвоюваній формі містить залізо. Воно активно сприяє виведенню речовин, що провокують ракові захворювання.

Мармурове м'ясо по праву належить до делікатесів, так як має особливі смакові якості завдяки внутрішньом'язовому жиру, рівномірно розподіленого в вигляді жирових прошарків між м'язовими волокнами. Під час теплової обробки продуктів з такого м'яса жирові прошарки тануть, наповнюючи м'ясо соком, і воно набуває неповторну м'якість і ніжність. Мармуровість має свої градації в залежності від інтенсивності, тобто частоти білих вкраплень в волокнах. Чим вище мармуровість, тим ніжніше стейк.

Тож, під час гастрономічної екскурсії відвідувачі мали можливість скуштувати страви з мармурового м’яса та відвідати дизайнерський парк.

     

Прес-служба ОДА