Комунальні, кадрові питання та нагороди: запланована сесія Херсонської обласної ради

2 месяца назад 0

На 10 липня запланована XVII позачергова сесія Херсонської обласної ради VIII скликання. Про це йдеться в  ради  Олександра Самойленко від 3 липня 2024 року, повідомляє  (ЦПР). 

8 липня відбулося засідання Президії Херсонської обласної ради, на якому визначилися з датою та порядком денним XVII сесії. На розгляд пленарного засідання винесено 46 проєктів рішень, зокрема:

  • 18 з них стосуються комунальної власності (приймання, передача, списання майна тощо);
  • 5 кадрових питань;
  • 7 питань, які стосуються відзнак та нагород;
  • 3 проєкти рішень стосуються позбавлення права слова та участі у засіданнях ради депутатів С. Кульчиковського, В. Пунгіна та С. Межерицького.

На сесії також планують проголосувати за проєкти рішень "Про інформацію щодо результатів діяльності органів прокуратури Херсонської області у 2023 році", "Про наявність обставин непереборної сили та затвердження переліку суб’єктів господарювання, що постраждали внаслідок таких обставин" та "Про забезпечення діяльності постійно діючої поліцейської комісії Управління патрульної поліції в Херсонській області Департаменту патрульної поліції".

Зазначимо, що попередній порядок денний сесії було оприлюднено менше, ніж зо добу запланованого початку засідання. Проєкти рішень не опубліковано зовсім. Скриншот В пресслужбі ради кореспонденту Інтента не підтвердили онлайн-трансляцію заходу, але наше видання буде слідкувати за змінами на сайті та youtube-каналі ради. Там відповіли, що питання ще вирішується, зважаючи на технічні можливості та безпеку учасників пленарного засідання. Якщо вдасться забезпечити пряму трансляцію — про це буде завчасно повідомлено на сторінці Херсонської облради у фейсбуці. Станом на 17 годину 9 липня такого повідомлення немає. 

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення депутати збиралися лише тричі — у грудні 2022 року, в березні 2023 року та у квітні 2023 року. Сесія 16 лютого 2024 року не відбулася, тоді зареєструвався 31 обранець при необхідних 33.