КПВВ Чонгар і Каланчак: комфортні сервіси для кримчан

4 года назад 0

6 місяців роботи – політ нормальний

Вже протягом 6 місяців поряд з пунктами перетину адмінмежі з Кримом «Чонгар» та «Каланчак» працюють сучасні та комфортні центри надання адміністративних послуг. ЦНАПи на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» створені, в першу чергу, для зручності, комфорту та піклування про українців, що мешкають на території тимчасово окупованого Криму. Українці вже звикли звертатися до ЦНАПів у своїх населених пунктах без черг і штовханини для отримання державних послуг. Але для українців у Криму дістатися до сучасного ЦНАПу означало виснажливу і недешеву подорож з Криму до пункту перетину, наприклад, у Чонгарі, далі від пункту перетину – 230 км до Херсона, які, на думку навігатора, можна подолати за 3,5 години, а от на переконання водіїв – не менше, ніж за 4-5 годин. Відкриття ЦНАПів КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» було довгоочікуваною подією для українців у Криму, і ось, чому.

По-перше, ЦНАПи знаходяться безпосередньо біля пункту перетину адмінмежі з Кримом. Тобто українці, які перетинають адмінмежу виключно з метою одержання адміністративних послуг, можуть зробити це на місці перетину.

По-друге, сервісні центри – це сучасні нові будівлі, оснащені комфортними меблями, системою кондиціонування, інформаційними стендами, що дозволяє надавати послуги європейського рівня. 

По-третє, записатися до ЦНАПів можна онлайн, що зводить очікування до мінімуму. Статистика роботи ЦНАПів у першому півріччі 2020 року свідчить, що час прийому одного клієнта не перевищував 10 хвилин. 

« Для мешканців Криму  ЦНАП на КПВВ «Чонгар» – це комфортний сервіс, в основі якого повага до людини та її гідності. Наша мета – передати відчуття позитивних змін і європейського сервісу кримчанам, які щойно перетнули адмінмежу. Важливо, щоб українці, які не проживають на материковій Україні, постійно бачили і відчували, як Україна стає більш потужною, європейською державою. Ми постійно працюємо над тим, щоб мешканці АРК не відчували, що про них  забули. » Ірина Анатоліївна Собчишена, керівник ЦНАПу КПВВ «Чонгар». 

Послуги і сервіс

ЦНАПи на адмінмежі надають більше сотні адмінпослуг. ЦНАП КПВВ «Чонгар», наприклад, надає 170 видів адміністративних послуг.

Найбільш затребуваними є послуги з оформлення і видачі паспорта громадянина України у вигляді ІД-картки та послуги з  оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон. За 6 місяців 2020 року 45 мешканців АРК одержали у ЦНАПі український паспорт, а 324 мешканців АРК оформили закордонний паспорт. 

Серед інших послуг, що надаються у сервісному центрі, є послуги:

  • земельного характеру;
  • надання витягів з Державного земельного кадастру, Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;
  • надання інформаційних довідок з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та інших речових прав.

Протягом І півріччя 2020 року  у ЦНАПі КПВВ «Чонгар» запроваджено нові комплексні послуги «єМалятко», «Оформлення і видача паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм вперше особі у віці з 14 до 18 років з одночасною реєстрацією у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків», послуги з введення в експлуатацію житлових будинків. 

Ознайомитися з повним переліком послуг сервісних центрів та записатися до центру у Чонгарі можна за посиланням, та у Каланчаку за посиланням.