«Кров потекла, очі заливало»: херсонець про поранення внаслідок російського обстрілу

2 месяца назад 0

Російські військові не припиняють обстрілювати правобережну частину Херсонської області. Упродовж доби 25 червня під атаками армії РФ були населені пункти Херсонського та Бериславського районів. За повідомленням обласної військової адміністрації, російські снаряди влучили у житлові будинки, заклади освіти, гаражі та приватні автомобілі.
Херсонець Анатолій Сідельник каже, що обстріл міста військами РФ почався 25 червня після 23 години. У будинку чоловіка — чимало руйнувань.
"Скла взагалі немає, купа пилу. Побутова техніка теж розбита, перебитий кабель. І як потрапило цікаво — саме в кабель. Це ж треба" , — дивується Анатолій.У спальні вибуховою хвилею розбило балконні двері. Сам чоловік не травмувався , бо у цей час був у іншому місці. Інша історія у місцевого жителя Миколи — під час атаки російських військ він отримав поранення.
"Я був на кухні. Хотів чайку попити, напевно, — не пам'ятаю вже. Стояв лівим плечем до вікна. І коли був цей сильний вибух, мені посікло праву руку. По голові попало. Я наче оглух, тому що як під водою був, нічого майже не чув. Кров потекла, очі заливало. Спочатку прийшла поліція, потім медик — трохи мені обробила рани. Після цього приїхала "швидка", забрала мене в поліклініку. Я вдома ще повиймав з тіла ті уламки, що стирчали, але потім у лікарні, я не знаю, може ще штуки чотири витягнули", — розповів Микола.За повідомленням Херсонської міської військової адміністрації 25 червня російські військові вісім разів обстріляли територіальну громаду. Били по Херсону та Антонівці. Обстрілювала армія РФ і населені пункти п'яти територіальних громад Бериславського району.
"Минулої доби російські військові з артилерії завдали ударів по Новобериславу, Львовому та Осокорівці. Внаслідок обстрілів пошкоджені житлові будинки, господарські споруди жителів. Також було влучання на територію фермерського господарства. Окрім цього, армія РФ з БпЛА атакувала Михайлівку та Нові Каїри. Через удари у Новокаїрах пошкоджений приватний транспортний засіб, а у Михайлівці — будинок культури" , — повідомив начальник Бериславської РВА Володимир Літвінов.
Внаслідок обстрілів військами РФ у населених пунктах правобережжя є руйнування, розповів керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков.
"По Херсону росіяни били з різних видів озброєння, внаслідок чого двоє чоловіків отримали поранення. Також, на жаль, є загибла в селі Новотягинка. Через обстріл на подвір'ї свого будинку загинула жінка 1949 року народження. Загалом, росіяни пошкодили три багатоповерхівки, сім приватних будинків, окрім цього є влучання в освітні заклади, а саме — у дві школи" , — сказав Толоконніков.
Керівник пресофісу Херсонської ОВА додав, що за добу 25 червня військові РФ обстріляли 17 населених пунктів правобережної Херсонщини.