Лише 50% жителів лівобережжя Херсонщини вважають рівень медицини задовільним

2 месяца назад 0

Система охорони здоров’я на лівобережжі Херсонщини продовжує переживати глибоку кризу. За результатами російського опитування, лише половина жителів окупованої частини регіону вважають медичне забезпечення тут “задовільним”. Відповідно половина опитуваних вкрай незадоволена послугами, які надають росіяни. Своєю чергою, окупанти стверджують про позитивні тенденції, адже раніше ці показники були ще гіршими.

Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські джерела.

“За результатами опитування за квотною вибіркою 320 міських та сільських жителів нашої області встановлено, що 50 відсотків опитаних загалом задоволені медичною допомогою у регіоні”, – зазначають росіяни.

За даними російських ЗМІ, найменше задоволені медичним забезпечення представники молодого покоління. Так, лише 22% людей у віці від 18 до 29 років оцінили систему охорони здоров’я лівобережжі на “задовільно”.

У таких низьких оцінках немає нічого дивного, адже лікарні лівобережжя відчувають тотальну нестачу кваліфікованих кадрів.  лише 13 лікарів з Росії погодились працювати на постійній основі на лівобережжі Херсонщини.

Я хочу відзначити, що є федеральна програма “Земський лікар”, “Земський фельдшер”. І протягом 2023 року ми за цією програмою вже залучили близько 13 спеціалістів. Вони вже отримали свою одноразову компенсаційну виплату та успішно зараз працюють у наших лікувально-профілактичних установах”, – зазначає Артиш Сат, так званий “міністр охорони здоров’я Херсонської області”.