Марта Костюк вийшла до 1/8 фіналу турніру WTA1000 в Цинциннаті. Калініна та Ястремська — поза другим колом: результати

1 месяц назад 0

У турнірній сітці залишаються дві українки. Українська тенісистка Марта Костюк пройшла до третього кола турніру серії WTA1000 в американському Цинциннаті. Це сталося за підсумком матчу 1/16 фіналу, у якому спортсменка здолала представницю Нової Зеландії Лулу Радовчич — 6:3, 7:5.

При цьому ще дві інші українки, Ангеліна Калініна та Даяна Ястремська, поступилися своїм суперницям за першим колом. Так, Калініна не змогла пройти представницю Данії, Каролін Возняцкі, а Ястремська програла чешці Кароліні Муховій.

Як пройшли матчі українок на турнірі WTA1000 у Цинциннаті? Марта Костюк — Лула Радовчич

  • Поєдинок між Костюк та Радович розпочався доволі рівно для обох тенісисток. Проте за рахунку 3:2 Марта здобула перевагу, зробивши брейк. Різницю у два гейми українка успішно довела до кінця першого сету — 6:3 на користь Костюк.
  • Інтрига у другій партії зберігалась до самого кінця сету. За десять перших геймів спортсменки зробили по два брейки кожна, проте за рівного рахунку 5:5 українка таки здобула вирішальну перевагу, яку реалізувала у кінцівці. Костюк завершила матч з другої спроби, відігравшись перед цим з двох брейкпойнтів.
  • Марта продовжить боротьбу на турнірі  матчем проти першої ракетки світу , польки Іги Швьонтек. Поєдинок розпочнеться у п'ятницю, 16 серпня о 18:00 за київським часом.

Марта Костюк (Україна) — Лула Радовчич (Нова Зеландія) — 2:0 (6:3, 7:5)

Даяна Ястреська — Кароліна Мухова

  • Матч Даяни Ястремської проти Кароліни Мухової тривав майже дві години. За рахунку 2:2 на старті поєдинку тенісистки обмінялись трьома поспіль брейками, а за рахунку 6:6 перевели гру в тай-брейк. У ньому Даяна вела з рахунком 6:1, проте Мухова відігралась з п'яти сетпойнтів та, зрештою, вирвала перемогу — 8:6.
  • У другому сеті чешка майже не залишила шансів Ястремській. Мухова вела у рахунку 3:2, коли зробила брейкпойнт у шостому сеті. Свою перевагу вона довела до завершення матчу, реалізувавши перший же матчпойнт.

Даяна Ястремська (Україна) —  Кароліна Мухова (Чехія) — 0:2 (6:7 (6:8), 2:6)

Ангеліна Калініна — Каролін Возняцкі

  • Данська тенісистка повела з брейком вже на початку матчу. І хоча Ангеліна відіграла гейм на прийомі, Возняцкі знову перевернула рахунок на свою користь. Тенісистці вдалося зберегти перевагу у три гейми до кінця партії та виграти сет, зробивши ще один брейк — 6:2.
  • У другій половині зустрічі рахунок зберігався рівним до кінцівки сету: 4:4, проте у заключній частині протистояння сильнішою виявилась представниця Данії. Каролін заробила три матчпойнти на подачі Костюк, другий з яких реалізувала.

Ангеліна Калініна (Україна) —  Каролін Возняцкі (Данія) — 0:2 (2:6, 4:6)

Окрім Марти Костюк, на турнірі ще зіграє інша українка,  Еліна Світоліна . На старті змагань тенісистка здобула вольову перемогу над китаянкою Яфань Ван, а у другому колі зустрінеться з іспанкою Джессікою Бузас Манейро. Поєдинок відбудеться 15 серпня, початок — о 18:00 за київським часом.