«Машина була під завалами в гаражі»: херсонець про руйнування після обстрілу РФ

2 месяца назад 0

Внаслідок російських обстрілів за добу 30 липня 2024 року на території Херсонщини пошкоджені 46 будинків, обʼєкти критичної інфраструктури, сільськогосподарські підприємства та автомобілі. Зранку наступного дня населені пункти правобережжя знову опинилися під ударами РФ.

Зранку 31 липня 2024 року російська армія вдарила з реактивних систем залпового вогню по Олександрівці Херсонського району. Внаслідок обстрілу є пораненні, розповів керівник пресофісу ОВА  Олександр Толоконніков .
"Під ранок росіяни вдарили по Олександрівці Білозерської громади. Там троє потерпілих — всім надається допомога. Вчора в Чорнобаївці отримала поранення дитина — дівчина 17 років, у неї акубаротравма. Вона була доправлена до лікарні. Загалом по області росіяни Те, що лишилось від літньої кухні В'ячеслава після атаки РФ 29 липня 2024 року. Суспільне Херсон
Херсонець  Вʼячеслав  розповів, що його вулиця була під обстрілом 29 липня. Зруйнована літня кухня, пошкоджений гараж. Уламки посікли дах і вікна сусідніх будинків.

"Поранених не було, дружина була на роботі. Оце все, що залишилося від літньої кухні. Зараз все це розбираємо. Все, що було в літній кухні — зараз одні тріски. Холодильник також виносимо. Складаємо все на кучу, оскільки немає куди вивозити" , — сказав В'ячеслав.
Херсонець В'ячеслав біля власного авто, яке було пошкоджене внаслідок обстрілів РФ. Суспільне ХерсонПошкоджена і машина, яка була в гаражі, розказав чоловік. Його друзі допомогли дістати її з-під завалів.

"В машині, яку ми відкопали, яку завалило, ось — скло ходить ходуном, вигнуте все. Ось пошкодження, дах і крило пошкоджені. У переднє скло поцілив уламок — все полопалося, скло у тріщинах. Машина була під завалами в гаражі. Дах ми вже укріпили і підняли його, щоб хоч якийсь навіс був", — пояснив В'ячеслав. Уламок пробив лобове скло автомобіля. Суспільне Херсон
Російські військові також атакували безпілотниками Садове Херсонської міської громади. Пошкоджені приватний будинок та газопровід. Також село перебувало під артилерійськими та мінометними ударами.

Минулої доби 30 липня під вогнем армії РФ був і Бериславський район. З різних видів озброєння обстріляли Новоолександрівську, Милівську та Тягинську територіальні громади, повідомив начальник РВА  Володимир Літвінов . Все, що виносять зі зруйнованої літньої кухні, складають біля паркану. Суспільне Херсон
"Минулої доби російські військові скинули керовані авіабомби на населені пункти Тягинка, Вірівка, Суханове. Із реактивних систем залпового вогню та артилерії обстріляли Одрадокам'янку, Гаврилівку та Львове. Із БпЛА атакували Львове",  — сказав Літвінов.

За інформацією очільника РВА, троє людей звернулись по медичну допомогу: чоловіки 33 і 47 років та 34-річна жінка. Вони отримали поранення під час обстрілу Берислава 29 липня.