Мешканці окупованого лівобережжя бояться виходити на вулиці

3 недели назад 0

Російські пропагандисти з усіх сил пнуться, аби створити картинку «прекрасного життя» на окупованому лівому березі Херсонщини. Та от біда — навіть на пропагандистських фото зовсім (або майже зовсім) не бачимо людей. То кому тоді «прекрасно» живеться?!

Світлини порожніх вулиць Генічеська ІЧелЮау иа вже публікував. А ось як наразі виглядає центральний пляж міста. Фото опублікували окупаційні «Новости Херсонщиньї». Ще і знущальний коментар додали: «Ні тобі недопалків, ні папірців. Навіть незвично».Звісно, пляж без сміття — смітити ж нікому! Автор фото також зізнається: «Сподіваюсь, одного разу люди сюди рвонуть. Скучив за дитячим гамом». Звичайно, рвонуть. Після звільнення Генічеська від загарбників обов’язково рвонуть!

Замість людей траву між плитами на площі бачимо на фотографіях з окупованої Горностаївки, що їх опублікував окупаційний «Херсон.ру». Дві живі істоти, щоправда, також бачимо, але навряд чи начальника окупаційного управління інформаційної політики Херсонщини Євгена Брикова та ставленика окупантів у Горностаївці Юрія Турульова можна назвати людьми. Тож, і на вулицях Горностаївки безлюдно.На фото пропагандистів з окупованого Таврійська також не видно ні людей, ні машин.Дрібку транспортних засобів видно на фотографіях, які опублікував у своєму телеграм-каналі голова окупаційної адміністрації Нової Каховки Віталій Гура. Кого білборди закликають померти за інтереси Путіна та інших російських багатіїв, незрозуміло. Якщо вдень майже нікого немає, то вночі навряд чи хтось виходить їх читати. Тим більше, комендантська година.Жителі окупованого регіону намагаються зайвий раз на вулиці не виходити. Адже у катівню можна потрапити навіть за косий погляд у бік окупантів. І це, на жаль, не перебільшення.

Богдан СТРАЖАК,