Мешканців окупованої Херсонщини змушують допомагати загарбникам

6 дней назад 0

«Мінпромторг Херсонської області разом з Херсонською філією «Народного фронту» провели інформаційну акцію: у великих магазинах Генічеська встановлені ОИ-коди,  — повідомив окупаційний телеграм-канал «Херсонщина сегодня». — Пройшовши за ними, кожен може зробити внесок у підтримку наших бійців на передовій».

Цікаво, що таким чином окупанти ще й допомагають розвитку своєї торгівлі. Бо за кодом «сховали» один з маркетплейсів, який обіцяє «безкоштовно» доправляти вантажі на передову. Подібні наклейки було передано і у Нову Каховку, де підприємниця Тетяна Козловська від імені «Народного фронту» збирає гроші, як кажуть окупанти, для допомоги військовим. Тим часом студентів окупованого Генічеського ПТУ № 27, який тимчасові господарі встигли перезвати, учнів змушують працювати на користь окупаційного війська безкоштовно.

«Студенти майстерні у генічеському коледжі сфери обслуговування плетуть маскувальні сітки, своїми руками роблять окопні свічки і різноманітні обереги для бійців російської армії. Хлопці і дівчата самі визвалися допомогти солдатам, які день за днем захищають їх від ворожих атак українських бойовиків», — збрехав про це окупаційний телеграм-канал «Главное в Херсоне и области».

Борис ВИНОГРАДОВ,