Мешканець Херсонщини сплатить 17 тисяч за похід до магазину

4 года назад 0

Карантин в країні не відмінений, тому за порушення певних обмежень можна отримати не лише усне зауваження, а й цілком реальний штраф. Так, наприклад, уродженець Херсона має сплатити 17 тисяч гривень за те, що ще у квітні покинув межі карантину. Хоча сам перед цим підписав згоду на самоізоляцію.
Інший громадянин України, який перетнув адміністративну межу з тимчасово окупованим Кримом, відмовився від обов`язкової обсервації та покинув Каланчацьку районну лікарню, яка визначена місцем обсервації. За це і отримав штраф у 17 тисяч гривень.
А от водій з Берислава наприкінці березня отримав одразу кілька адмінпротоколів за порушення правил карантину. З різницею в кілька днів він перевозив з одного міста в інше одразу 22 людини в салоні. Усередині червня суд визнав його винним і призначив штраф.
Таку ж суму має сплатити до бюджету й чоловік, який у Великій Олександрівці знаходився у магазині без маски чи респіратора.
За торгівлю овочами на території комунального ринку в Херсоні, що по вулиці Миру, покарали чоловіка. Таку ж суму має сплатити херсонська продавчиня з магазину секонд-хенду. Ще до послаблення карантинних обмежень, вона не припинила роботу закладу та продовжувала прийом відвідувачів.
Олена ПІМЄНОВА