Місцеві вибори у Херсоні: як на дільницях дотримуються карантинного режиму

4 года назад 0

   Вибори в умовах пандемії. На дільницях мають вимірювати температуру, повинні бути антисептики. Люди мають приходити у масках, з власною ручкою і тримати дистанцію. Чи дотримуються на виборчих дільницях Херсона усіх цих рекомендацій, дізнавалося  Суспільне .

Дільниця №650739, що у Суворовському районі. Тут температуру міряють. Можна продезінфікувати руки. Черг ні на вході, ні біля столів, де видають бюлетені, немає.
"Ми кожні 2 години дезінфікуємо столи. Хто забув ручку, ми даємо, але одразу ж потім дезінфікуємо" — розповідає   голова дільничної виборчої комісії № 650739 Ганна Повод.
Членкиня комісії Лілія Бойцова розказує, як сьогодні працюється. 

" Дуже важко. По — перше, тут сильно багато бюлетенів, вони важкі, перевертати потрібно, люди у черзі, незадоволені. Нам навіть води не видали, ні чайника. Дуже важко працювати, та ще й маски".
Галина Уманець на цій дільниці — спостерігачка від комітету виборців України. Говорить, що люди в основному приходять у масках.

"Один чоловік прийшов, у нього не було маски. Одразу йому порекомендували одягти маску. А він говорить – немає. Так голова дільниці йому видала маску. І людина задоволена проголосувала". Також на цій дільниці є кабінка для людей, які прийдуть із симптомами коронавірусу, зокрема із підвищеною температурою. 
На виборчій дільниці №650 657 у Дніпровському районі біля входу до зали голосування — черга. Дистанції люди не дотримуються. У самій залі усі в масках, температуру виборцям вимірюють.
"Не було таких щоб протестували і не хотіли одягати маску. Чи відмовлялися користуватися антисептиком" , — розповідає голова дільничної виборчої комісії №650657 Світлана Стус.
На цій дільниці передбачено вхід на одні двері, а вихід на інші.