Муштрують вчителів і завозять пропагандистську літературу: як готують школи ТОТ Херсонщини до навчального року

1 месяц назад 0

Російські загарбники продовжують використовувати захоплені заклади освіти на ТОТ Херсонщини для промивання мізків неповнолітніх українських громадян. І в новому навчальному році окупанти мають намір лише поглиблювати процес зросійщення херсонських школярів.

Напередодні 1 вересня на ТОТ Херсонщини росіяни масово завозять свою так звану «учбову літературу». Так, Кабардино-Балкарія передасть Херсонській області 1200 нових підручників, у яких описана російська версія історії.

Як  в Центрі національного спротиву, у підручниках для вивчення пропонуються такі теми, як історія Росії з 1914 по 1945 рік, «1945 рік – початок XXI століття» та «Всесвітня історія». Передадуть також банери з окупаційною символікою, щоб для оформлення шкільних приміщень. 

Ще одна партія пропагандистської макулатури із 18000 підручників до шкіл окупованої частини Херсонщини надійшла з Краснодарського краю. Про це повідомило так зване «міністерство освіти Херсонської області». Книжки передадуть до тимчасово окупованих Генічеського, Новотроїцького та Іванівського районів.

Вищезгадані ініціативи є частиною зусиль окупаційної адміністрації з нав’язування своєї версії історії та культури в українських школах, що перебувають під тимчасовою окупацією. Таким чином росіяни продовжують свідому політику зміни ідентифікації українських дітей, що підпадає під визначення геноциду.

Напередодні нового навчального року окупанти також взялись за муштру педагогів.

Майбутніх та нинішніх вчителів на ТОТ інструктують російські гастролери з групи «знаніє» (Знання). На лекціях особливу увагу акцентують на важливості зміни самоідентифікації дітей й посилення в них «патріотизму» для чужої їм держави,  ЦНС. 

Також вчителів з ТОТ Херсонщини возять на спецпідготовку до росії. Так, нещодавно педагоги з ТОТ Херсонщини взяли участь в так званому «першому всеросійському з’їзді наставників» у Калузі. На цих зборах були, зокрема присутні вчителька математики зі скадовської школи Анна Бєлоусова та вчителька історії чаплинської школи Олена Юхненко, повідомили в окупаційному міносвіти.

Він передбачає вкорінення «русского міру» в головах жителів окупованих українських територій, знищених і випалених російськими військами. Законотворці-зрадники знову спекулюють протиставленням впливу вільного західного демократичного світу на російську людину.

Фото ілюстративне, wsj.com.