На будівлі херсонської бібліотеки створюють мурал

3 года назад 0

На будівлі Херсонської бібліотеки №3 сьогодні, 9 жовтня, почали робити мурал. Ініціаторами цього проєкту став волонтерський рух "Будуємо Україну разом" та сама книгозбірня.

Володимир Рагульський впорядкував ескіз муралу, частину малюнків зробив сам, частину зробила херсонська молодь.

"Я називаю його "Мрійник", тому що у нас тут є центральний персонаж. Він мріє і це його фантазії. Є щось від коміксу, є щось декоративне. Тому він такий різний, як мрії, як думки людини" , — каже Рагульський.
Автор ескізу додає, що мурал має певний філософський зміст:

"Там є ідея, собака Павлович або Діоген, звісно ж сам Діоген, є три музи і є Фенікс. Образів багато і вони можуть як скластися у щось одне, так і не скластися – так і бути просто розрізненими образами. Але так чи інакше це все про думки, все це про ідеї, про відродження якесь навіть".

Ірина Думіна малює мурал, говорить – хоче отримати додатковий досвід, зараз вчиться цьому.

"В тій частині роботи, що я роблю сьогодні багато однотонних кольорів і мені так буде трохи легше навчитись",  — каже Думіна.
Мурал роблять за грантові кошти. Так само, як і молодіжний простір, вхід до якого і облаштовують зараз у вигляді муралу. У майбутньому молодіжному просторі з вересня почалися ремонтні роботи. Зараз тут встановлюють гіпсокартон, потім проведуть декоративний ремонт і облаштують молодіжний простір, який має відкритися у грудні, сказала регіональна представниця "Будуємо Україну разом" Анна Свинаренко.
"Ліворуч у нас буде зона для працівника майбутнього простору, праворуч у нас будуть розташовані зони для відпочинку відвідувачі, також планується зона для чаю",  — каже Анна.

У молодіжному просторі можна буде відвідати лекції, тренінги, переглянути фільм або поспілкуватись.

Суспільне Херсон