На черзі туберкульоз! Росіяни продовжують лякати херсонців фейковими епідеміями

1 месяц назад 0

Російські пропагандисти від початку літа вигадали для правобережжя Херсонщини вже четверту поспіль епідемію. Після фейкових “нищівних” спалахів холери, черевного тифу і навіть чуми, на звільнених територіях області нібито фіксуються масові випадки   туберкульозу. Звісно, ніяких доказів цьому окупанти, традиційно, не наводять, а неіснуючу епідемію пов’язують з перебуванням у регіоні українських військових.
Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські джерела.

“Серед особового складу піхоти ЗСУ зафіксовано великий спалах туберкульозу. Він викликаний тим, що в рамках тотальної мобілізації, що йде в Україні, до лав української армії масово влилися в’язні, інфіковані туберкульозом. Відкриту форму туберкульозу виявлено у військовослужбовців, вже є летальні випадки” , – зазначають росіяни.

Цікаво, що одразу після публікації цього фейку російська пропаганда почала розповідати про “контрольовану ситуацію” з розповсюдженням туберкульозу на лівобережжі області. Віддзеркалювати проблеми своїх власний військових на Збройні сили України – класична тактика окупантів, тож не виключено, що спалах цієї хвороби й справді стався, ось тільки на підконтрольних росіянам територіях регіону.
Втім, херсонці вже звикли до такого роду брехні.

Наприклад, за словами росіян,  на початку серпня в Херсоні  зафіксували масові випадки розповсюдження чуми. Звичайно, також з летальними випадками. Перед цим місто нібито атакували черевний тиф та холера. У цьому контексті можна лише позаздрити здоров’ю наших містян, що пережили епідемії цих страшних хвороб, навіть їх не помітивши.