На Херсонщині агресор не дав добро на «зелений коридор»

2 года назад 0

Агресор не дав добро на зелений коридор для постачання гуманітарної допомоги на Херсонщину.
Як передає Укрінформ, про це у повідомив голова Херсонської ОДА Геннадій Лагута.

«Щойно мені повідомили, що окупанти не дали добра на зелений коридор для постачання гуманітарної допомоги на Херсонщину», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що українською владою було сформовано 19 фур для забезпечення потреб Херсона та області найнеобхіднішим.
«А тепер рашисти кажуть, що самі забезпечать гуманітарну допомогу», — написав він.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні 1 березня тривали вуличні бої, російський ворог обстрілював житлові квартали. Російські військові здійснили мародерство у багатьох аптеках та магазинах. Мерія оприлюднила попередню інформацію про загиблих унаслідок нападу агресора; збір даних для встановлення точної кількості вбитих та їх ідентифікації продовжується.

Мер Херсона звернувся до ЗМІ із проханням про сприяння для отримання зеленого коридору, щоб була можливість вивезти поранених та вбитих, завезти до міста медикаменти та продукти харчування.

3 березня голова ОДА повідомив, що будинок Херсонської ОДА зайняв ворог. Водночас міський голова Херсона поінформував, що у мерії Херсона працює штаб, який займається питаннями життєзабезпечення, над містом – український прапор, усі депутати та чиновники попереджені про відповідальність за держзраду. У Херсоні агресор захопив приміщення ТРК "Громадське мовлення: Херсон" та планує поширювати дезінформацію.

Російські військові розпочали замінування Херсона – встановлюють розтяжки у центрі міста. У Херсоні містяни включають Державний Гімн України у різних районах міста та вивішують плакати з написом "російський корабель".

У Херсоні та с. Каланчак 4 березня очікується "театральна вистава" за участю завезених із тимчасово окупованих Криму та ОРДЛО "акторів".

4 березня у Херсонській області відключили мобільні мережі Vodafone та Київстар.