На Херсонщині члени громадського формування зупинили незаконну вирубку лісосмуги

2 года назад 0

Трохи більше місяця у селі Долинському відкрилася поліцейська станція – у Хрестівської громади з’явився свій поліцейський офіцер.
І тоді ж у селі створили громадське формування «Долинська варта», яке фактично стало «правою рукою» представника правоохоронних органів.
«Долинська варта» – це яскравий приклад самоорганізації людей, адже у громадське формування на добровільних засадах об’єдналися 11 небайдужих місцевих мешканців.
«Щодня наші хлопці патрулюють територію – слідкуємо за громадським порядком, спілкуємося з жителями. Серйозних проблем поки не було, але доводилося реагувати на звернення людей. Приміром, з приводу того, що інколи молодь наша і з сусідніх сіл влаштовує перегони на авто прямо у селі.
Наше формування офіційно зареєстроване, що дає нам право затримувати порушників і викликати поліцію. Ми тісно співпрацюємо не лише з нашим поліцейським офіцером, а й з прикордонниками, враховуючи, що територія нашої громади знаходиться недалеко від адмінкордону з тимчасово окупованим півостровом», – розповів заступник керівника ГФ «Долинська варта» Ян Штельмах.
Саме завдяки такій співпраці, 24 листопада цього року була зупинена незаконна вирубка захисної лісосмуги. Мешканець села Хрестівка, «озброївшись» бензопилою, нищив дерева. Але багато лиха наробити не встиг – його вчасно помітили «долиновартівці». Після чого спільно з військовослужбовцями Херсонського прикордонного загону ДПСУ і поліцією порушника затримали.
Правоохоронці задокументували дії «лісоруба», які мають ознаки кримінального правопорушення за ст.246 КК України, і доправили його до райвідділу поліції.
Як бачимо, результати роботи громадського формування вже є, та й загалом у селі стало безпечніше, каже Ян Штельмах: «Населення сприймає нас добре, поки ніхто не скаржився, навпаки – дякують. У селі стало спокійніше, ніхто не смітить, не пиячить у громадських місцях. Слідкуємо за правопорядком».
Нагадаємо, і реалізація проєкту «Поліцейський офіцер громади» у Хрестівській громаді, й створення ГФ «Долинська варта» відбувалися за значної підтримки підприємств «Агропродукт, ЛТД» і «Торговий дом «Долинское», якими керує Володимир Хвостов. Наразі він впевнений, що ці проєкти реалізовані не дарма.
«Життєво важливі послуги мають надаватися швидко та якісно. Тож реалізовуючи ці проєкти ми поставили мету – зробити Хрестівську громаду територією безпеки. Це абсолютно новий формат синергії. І вже бачимо результат не просто успішної комунікації, а й роботи. Далі – більше. Розвиваємо безпечну Херсонщину!», — говорить Володимир Хвостов .
Олена РЄЗНІЧЕНКО