На Херсонщині готові дати відсіч терористичним загрозам та диверсіям

3 года назад 0

Протягом двох днів (11-12 жовтня) Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Херсонській області провела планові тактико-спеціальні антитерористичні навчання.

Мета тренувань — підвищення рівня міжвідомчої взаємодії із протидії диверсійним та терористичним загрозам. Заходи відбувалися в умовах, максимально наближених до реальних. Учасники навчань виконували завдання з пошуку та знешкодження учасників умовної диверсійно-терористичної групи.
За легендою, «диверсанти» прибули до міста Генічеська для вчинення диверсій у місцях масового скупчення людей та дезорганізації роботи важливих державних об'єктів регіону: телекомунікаційної вежі на околиці села Чонгар Генічеського району та залізничного вокзалу станції «Новоолексіївка».
Завдяки злагодженим та ефективним діям правоохоронців та військових умовні диверсанти були виявлені та затримані. Координаційна група АТЦ ретельно проаналізувала кожний етап навчань, відзначивши високий рівень підготовки та готовності учасників до виконання завдань із запобігання терористичним загрозам та диверсіям.
У заході брали участь представники регіональних підрозділів СБУ, Національної поліції, Патрульної поліції, Національної гвардії, Збройних Сил України, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Держспецзв’язку, органів державної влади та місцевого самоврядування та інші суб’єкти боротьби з тероризмом.
Управління СБ України в Херсонській області вдячне всім небайдужим громадянам, які з розумінням поставилися до тимчасових обмежень і незручностей та сприяли у виявленні умовних злочинців.
Управління СБ України в Херсонській області