На Херсонщині катарські бізнесмени хочуть відкрити молочну ферму

3 года назад 0

Реалізувати на Херсонщині спільний проєкт з українською стороною зацікавлені представники відомої катарської компанії «Baladna». Про це йшлося під час їх візиту на Херсонщину та зустрічі з представниками ТОВ «Торговий дом «Долинское».
До речі, старт інвестиційного спрямування співпраці з цієї державою, ще в квітні дав Президент України Володимир Зеленський.
У планах представників однієї з найбільших тваринницьких та молочних ферм у Східній і Західній Африці та на Близькому Сході – створення спільного з українською стороною підприємства, яке розпочне свою діяльність на молочній фермі з 20 тис. голштинських корів та виробництва понад 100 млн літрів свіжого молока в Україні за перший рік роботи.
« В них є успішний досвід розвитку тваринницької ферми та молочної галузі. І в них є схожість з нашим підприємством у ведені бізнесу. Адже їх підприємство, так само, як і наше забезпечує справжню модель свіжості, поживної цінності та інноваційних технологій », — зазначив керівник ТОВ «Торговий дом «Долинское», депутат Херсонська обласна рада Володимир Хвостов .
Ферма Baladna розташована на північ від міста Доха і займає площу 2,4 млн кв. місткістю 24 тис. корів. Будівля відкрита для відвідування та містить найсучаснішу в регіоні ротаційну доїльну залу, ресторан, ретельно доглянутий сад, дитячий ігровий майданчик та зоопарк.
Катарські бізнесмени також зацікавлені у відкритті на Україні високоавтоматизованого молочного заводу, призначеного для переробки до 750 тис. літрів сирого молока на день у повному асортименті свіжого молока, йогуртів, UHT-молока та сиру.
Під час візиту гостям показали нашу ферму, власну насосну станцію в селі Новонаталівка з площею зрошувальних земель 956,67 га, та ознайомили з розвитком зрошення в Херсонській області.
Кожна озвучена ініціатива потребує більш детального опрацювання, вивчення, але спільна зацікавленість та бажання працювати над їх реалізаціями є!
Анна ДМИТРІЄВА