На Херсонщині місто ризикує залишитись без води

3 года назад 0

Жителі Берислава, а також медичні та освітні заклади ризикують залишитись без води. Причина тому – очисні споруди, які понад 20 років не функціонують в місті. Таку інформацію та рішення Херсонського окружного адміністративного суду було озвучено у міськраді під час проведення круглого столу «Очисні споруди Берислава: екологічна, економічна та туристична складові», ініційованого представниками проєкту «Відродимо Берислав разом!»
Часткове зупинення діяльності Бериславського водоканалу суд розглядав за адміністративним позовом Державної екологічної інспекції Південного округу. Присутній на заході директор Національного природного парку «Нижньодніпровський» Олексій Чачібая каже, стурбованість екоінспекції розуміє, адже річка Дніпро знаходиться не в найкращому стані.
Зауважує Олексій Чачібая і на тому, що вирішити проблему із забрудненням Дніпра цілком можливо і необхідно. Проте до цього потрібно підходити комплексно, залучаючи не лише територіальні громади Херсонщини.
Аби дізнатись, чому Державна екологічна інспекція Південного округу вирішила діяти настільки кардинально, представники проєкту «Відродимо Берислав разом!» звернулись за поясненням до керівництва установи. Коментар отримали телефоном.
Реконструкція очисних споруд – справа не із дешевих і вже на сьогодні потребує майже 70 мільйонів гривень. Представники Бериславської міськради неодноразово запевняли, таких коштів у бюджеті немає. Це розуміють і депутати Херсонської облради, тож обіцяють не залишати громаду напризволяще.
У свою чергу Геннадій Лагута під час першої пресконференції на посаді голови Херсонської облдержадміністрації запевнив, питання реконструкції очисних споруд вже взято під контроль обласної влади і реалізовуватиметься в рамках програми «Питна вода України 2022-2026 рік».
Представники проекту «Відродимо Берислав разом!» кажуть, довести до логічного кінця тему очисних споруд поступово вдається. І вже за їх побудови для Берислава відкриються нові можливості.