На Херсонщині окупанти у сільському господарстві не розуміються

2 месяца назад 0

Співробітники окупаційного Херсонського аграрного університету провели зустрічі з представниками окупаційних шкіл сіл Круглоозерка і Широке. Головною темою розмов, як повідомляє у соцмережі фейковий вуз, стало створення так званих агрокласів.

У таких класах, пишуть, «діти отримають можливість зануритись у світ сучасних агротехнологій, ознайомитись з інноваційними підходами у ветеринарії і отримати практичні навички роботи в агробізнесі». Старших дітей роботі у сільському господарстві окупанти готові вчити у фейковому Скадовському аграрному коледжі. На базі 9 класів пропонують отримати спеціальності: будівництво і експлуатація споруд, технологія зберігання і переробки зерна, землеустрій, агрономія, технологія виробництва і переробки сільськогосподарської продукції, водні біоресурси і аквакультура, кінологія, економіка і бухгалтерський облік, юриспруденція.

Окупаційний Херсонський аграрний університет пише в оголошенні, що готовий навчити студентів «з 29 напрямів за програмою бакалавріату, 2 напрямів спеціалітету та 28 напрямів магістратури». При цьому «найстаріший аграрний вуз на півдні Росії», як пишуть про себе колаборанти, готовий всіх вчити дистанційно. Враховуючи те, що на лівобережжя з окупантами «евакуювались» зовсім небагато працівників справжнього аграрно-економічного університету, вони навряд чи чомусь зможуть навчити. При цьому «евакуювались» ще і не найкращі. Та і чому можуть навчити окупанти і їх прислужники, якщо у сільському господарстві зовсім не розуміються.

Вони то заявляють, що зможуть успішно вирощувати на Херсонщині сільгоспкультури без зрошення, просто змінивши сівозміни, то збирають у Скадовську насіння липи на початку липня (на фото), коли воно ще не дозріле. «Липовим» є і окупаційний міністр агропромислового комплексу і продовольчої політики регіону Санал Адьяєв.

Днями непроханий гість з Калмикії, якого на батьківщині звільнили за корупцію, заявив, що «у Херсонській області збільшилось поголів’я сільськогосподарських тварин в організованому секторі». І це при тому, що у більшості сіл лівобережжя зовсім не залишилось великої рогатої худоби через відсутність кормів, що у свою чергу викликано відсутністю поливу через руйнацію окупантами Каховської ГЕС. Те саме і зі свинями: навіть ту невелику кількість зерна, яка вродила, окупанти вивозять у кримські порти.

Борис ВИНОГРАДОВ,