На Херсонщині окупанти забирають цивільних «на підвал» за появу на узбережжі – влада

3 месяца назад 0

Ані в 2022-му, ані в 2023-му роках курортно-туристична галузь на Херсонщині майже не працювала через війну й окупаціюУ курортному селі Лазурне, що на окупованій частині Херсонщини, вся берегова лінія для цивільних закрита, повідомив  начальник сільської військової адміністрації Олексій Марченко. За його словами, схожа ситуація і в сусідніх населених пунктах.
«У зв’язку з окупацією берегова лінія Лазурного й сусідніх населених пунктів замінована і повністю відрізана від цивільних, саме через розміщення військових об’єктів РФ. Якщо ти потрапляєш на берегову лінію, то автоматично тебе забирають «на підвал», – повідомив Марченко.

Він каже, що минулого року ще була можливість у людей заїздити на пляжі Залізного Порту. Цього року вже такої можливості немає. Посадовець нагадав, що зараз повністю «відрізаний» заповідний острів Джарилгач, на якому відбуваються постійні навчання військових РФ

У Лазурному до повномасштабного вторгнення було близько 30 баз відпочинку і дитячих таборів. Ані в 2022-му, ані в 2023-му роках курортно-туристична галузь на Херсонщині майже не працювала через війну й окупацію.

З огляду на бойові дії й окупацію Росією частини південних територій України редакція не може отримати незалежного підтвердження деяких озвучених свідчень.

11 листопада 2022 року українські військові звільнили Херсон і правобережну частину області. Лівобережна Херсонщина залишається під контролем російських військових, поблизу річки Дніпро, яка розділяє область, точаться бої.

​Російські війська щодня обстрілюють деокуповану частину Херсонщини, зокрема обласний центр. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.​