На Херсонщині пацієнтів лікарень нічим обігріти

3 года назад 0

«За крок» від початку опалювального сезону найбільші медичні стаціонари Херсонщини досі позбавлені можливості купувати голубе паливо для підігріву гарячої води та підтримання нормальної температури в палатах і операційних.
Попередні його постачальники в обласній клінічній та дитячій клінічній лікарнях після стрімкого подорожчання енергоносія відмовилися від виконання своїх зобов’язань. Сподівалися на постачальника останньої надії – дочірню структуру НАК «Нафтогаз України», але й вона не поспішає брати участь у оголошених тендерах.
Комунальні заклади звернулися по допомогу до Херсонської обласної ради, але в органу місцевого самоврядування відсутні повноваження для впливу на трейдерів. Тому керівництво облради звернулося з черговим листом до уряду, Президента, НАК «Нафтогаз України» з проханням вжити заходів, аби пришвидшити укладання договорів.
У обласній клінічній лікарні Херсона спішно встановлюють електричні бойлери, аби хворі могли скористатися бодай гарячою водою для гігієнічних потреб. Та електричними камінами великі будівлі не нагріти – почнуться короткі замикання та аварії внаслідок перевантаження мереж. А переведення газових котелень у лікарнях на вугілля чи інші види твердого палива потребують часу та грошей. Часу ж якраз і немає: холоди наближаються.
Сергій ЯНОВСЬКИЙ Голос України