На Херсонщині піротехнічні підрозділи ДСНС продовжують повертати життя на деокуповані території

2 года назад 0

Під час пошуку вибухонебезпечних предметів уздовж ліній електропередач піротехнікам неодноразово траплялися мінні пастки, ВНП зі слідами втручання тощо. Цей напрям розмінування надзвичайно важливий для того, щоб енергетики після очищення території могли одразу приступити до відновлення життєзабезпечення населених пунктів. 

На сьогодні на Херсонщині працюють піротехніки з усієї країни у складі 19 груп. Крім того, задля забезпечення безпеки залученого особового складу ДСНС використовує машину механізованого розмінування Armtrac 400, керування якої можна здійснювати як з броньованої кабіни, так і дистанційно. 

«З кожним днем цінність життя зростає. Про це знає кожен піротехнік, який працює на деокупованих територіях. Коли їдеш ґрунтовою дорогою і поруч бачиш посічені від мінометного обстрілу дерева, розумієш — одна помилка може коштувати життя. Чи ворог, який полює на наших саперів та свідомо розставляє міни-пастки, які травмують, а інколи й забирають життя наших героїв. Але наші хлопці кожного дня продовжують працювати та очищувати деокуповані території Херсонщини», — прокоментував роботу особового складу Голова ДСНС Сергій Крук.

ДСНС України